Vi støtter

Vi Støtter

Her kan du læse lidt mere om, hvilke formål Barnets Glæde støtter.


Tøj og sko op til jul

En gang om året giver Barnets Glæde trængende børnefamilier mulighed for at købe tøj og sko i udvalgte lokale butikker på Amager. Familierne får udleveret det indkøbte i december ved et arrangement hos Barnets Glæde. Det er årets dag for foreningen, for det er en meget rørende oplevelse at se modtagerne vise deres glæde gennem både gråd og omfavnelser.

Bestyrelsen tager stilling til ansøgningerne om hjælp hvert år, men kriterierne er, at barnet ikke er fyldt 16 år, og at den enlige forælder typisk modtager kontanthjælp eller har meget lav indkomst. Vi oplyser om formål og søgefrist i annoncer i lokale aviser.

I 2019 blev der bevilget  200.000 kr. til indkøb af tøj og sko.

Ønsketræet i Field's

I 2012 henvendte Amager Rotary Klub sig til os og spurgte, om Barnets Glæde ville være med i et forsøg med et ønsketræ i shoppingscentret Fields. Idéen var, at vores ansøgere skulle sætte ønskesedler på et juletræ med gaveønsker til max. 200 kr. De handlende i Fields tog så ønskesedlen, indkøbte gaven, fik den pakket ind og returnerede den til en repræsentant fra Amager Rotary Klub. Gaverne blev efterfølgende uddelt ved arrangementet hos Barnets Glæde, hvor vi samtidig uddelte det indkøbte tøj og sko.

Ønsketræet er blevet en kæmpe og tilbagevendende succes.


Ekstraordinære uddelinger

Barnets Glæde får af og til mulighed for at uddele penge ekstraordinært. Det skete fx i 2008, hvor tidligere bankdirektør i Amagerbanken, Jens Svendsen, testamenterede 105.000 kr. til foreningen med den klausul, at beløbet skulle anvendes til ekstraordinære uddelinger i de første tre år efter hans død.